Kirjoitettu 10.10.2021

Uudenmaan Perusnaisten syyskokous!

Uudenmaan Perusnaiset ry:n syyskokous pidettiin sunnuntaina 10.10.2021, tehden henkilövalintoja vuodelle 2022.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa yksimielisesti kansanedustaja Arja Juvonen Espoosta.

Hallituksen jäsenet 2022:

Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen
Niina Granlund, Vihti Eija Pirinen, Espoo
Suoma Karjalainen, Espoo Leena Salomaa, Kirkkonummi
Aino Lumme, Kerava Arja Hietala, Espoo
Merja Nevalainen, Lohja Lennu Sajomaa, Pukkila
Marja Tammilehto, Kerava Sari Linnansalmi, Vantaa
Sari Tammilehto, Mäntsälä Hannele Hakamäki, Vantaa
Kirjoitettu 5.5.2021

Uudellamaalla kuntavaaleissa 175 naisehdokasta!

Perussuomalaisilla on kuntavaaleissa Uudellamaalla ehdolla 175 naisehdokasta.

Löydä oma ehdokkaasi täältä.

Kirjoitettu 5.5.2021

Tiedote 30.4.2021 : Sote-uudistuksen turvattava korvamerkitty rahoitus sote-henkilöstöön Uudellamaalla – kätilöiden hätähuuto vasta ensiaskel sote-alan ahdingossa

Tiedote
30.4.2021 : Sote-uudistuksen turvattava korvamerkitty rahoitus sote-henkilöstöön Uudellamaalla – kätilöiden hätähuuto vasta ensiaskel sote-alan ahdingossa
Uudenmaan perussuomalaiset naiset vaatii sote-uudistukselta ehdotonta tahtotilaa sille, että pääkaupunkiseudun henkilöstöpula sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla laitetaan uudistuksen myötä kuntoon.
Sote-uudistuksen on turvattava jatkuva ja korvamerkitty rahoitus sote-henkilöstöön. Jos rahoituspohja on epävarma, tilannetta ei saada korjattua, Uudenmaan Perusnaiset toteaa.
Sote-sektorin henkilöstöpula nousi esiin HUS:n alueen kätilöiden kerrottua toimialansa suurista ongelmista. Kätilöt kertoivat (27.4.2021 YLE), että heillä teetetään enemmän töitä kuin ennen, pätkätöitä ja sijaisuuksia ketjutetaan vuosikausia ja työ- ja loma-ajat ovat epäsäännöllisiä. Julkisuuteen on noussut keskustelu siitä, että HUS-alueen synnyttäjien ja vastasyntyneiden potilasturvallisuudessa on aukkoja.
HUS:n naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen kertoi HUS:n parantavan vallitsevaa tilannetta lisäämällä henkilöstöä synnytysosastoilla (29.4. 1 HS). Uudenmaan Perusnaiset muistuttaa kuitenkin tulevan sote-uudistuksen tuomista mustista varjoista henkilöstön yllä.
Sote-uudistus uhkaa pyyhkiä pöytää työnsä hoitaneella hoitotyön ammattilaisella, mutta myös puhtaanapitohenkilöstöllä. Kun rahoituspohja on riittämätön, tulee se tarkoittamaan massiivista henkilöstön irtisanomista. Hallituksen esittämä rahoitusmalli leikkaa HUS:n rahoitusta vähintään yli 100 miljoonaa euroa vuodessa ja summa voi olla vielä tätäkin suurempi. Tämä tarkoittaa noin 1500 henkilötyövuoden pysyvää vähennystarvetta.
Sotehenkilöstö on toiminut koronakriisissä joustaen ja venyen sekä erittäin sisukkaasti. He ovat tehneet pitkiä työvuoroja ja lisätöitä. Kestävyydestä on annettava heille suuri kiitos. Hallituksen on nähtävä sotehenkilöstön tilanne ja muutettava soteuudistuksen rahoituspohjaa ehdottomasti, Uudenmaan Perusnaiset ry linjasi kevätkokouksessaan.
Uudenmaan Perusnaiset ry
Kirjoitettu 13.1.2021

Uudenmaan Perusnaiset pitivät järjestäytymiskokouksen

Uudenmaan PerusNaiset järjestäytyivät 13.1.2021 pidetyssä kokouksessa.

Puheenjohtaja Arja Juvonen sai aisaparikseen seuraavat:

I varapuheenjohtaja Terhi Mattila, Vihti
II varapuheenjohtaja Marja Tammilehto, Kerava
Rahastonhoitaja Suoma Karjalainen, Espoo
Sihteeri Merja Nevalainen, Lohja

Muut hallituksen jäsenet ovat:

Hannele Hakamäki
Satu Lampi
Aino Lumme
Leena Meri

Kirjoitettu 5.12.2020

Turvallinen kouluarki taattava kaikille

Uudenmaan PerusNaiset ry:n julkilausuma 4.12.2020

Lasten ja nuorten turvalliseen kouluarkeen on panostettava koko koulunkäynnin ajan, linjaa Uudenmaan PerusNaiset ry.

Koulujen tulisi olla avoimempia toimenpiteistään kuntalaisille, sillä muutoin voi jäädä kuva, ettei ongelmiin puututa. Oppilaan ääntä on kuultava ja siihen reagoitava.

Aineopetuksen lisäksi koulussa tulisi opettaa jo alakoulussa erilaisten tunteita hallitsemista, riitojen selvittelemistä ja sopimista. Opettajilla ja henkilökunnalla tulisi olla koulutusta ja tietoa lain sallimista mahdollisuuksista kiusaamistilanteissa. Vapaiden tilanteiden valvontaan kuten ruokailujen ja välituntien, on oltava riittävästi aikuisia.

Kuntia tulisi tukea ja kannustaa säilyttämään pienet kyläkoulut. Suuret koulut ovat olleet kuntien tavoitteena kustannussäästöjen vuoksi. Säästöpyrkimykset voivat kääntyä äkkiä kulueriksi ja inhimillisiksi tragedioiksi. Pidentyneet koulumatkat kuormittavat lapsia sekä perheitä. Koulumatkojen turvallisuutta tulee lisätä esimerkiksi valaistuksella näin pimeään aikaan.

Sekä kiusaaja että kiusattu, väkivallan tekijä ja uhri, tarvitsevat apua ja tukea. Koulussa opettajan tehtävä on opettaa, kasvatusvastuun ollessa ensi sijassa aina huoltajilla. Jos huoltajat eivät pysty kasvatusvastuuseensa, yhteiskunnan on puututtava asiaan lasten ja nuorten hyvinvoinnin vuoksi.

Kiusaamiseen tulee puuttua heti, koska se on rikos toista henkilöä kohtaan. Nöyryyttämistä ja alistamista ei pidä sallia missään muodossa koulussa eikä vapaa-ajalla.

Yhtenä keinona on kiusaajan siirtäminen toiseen kouluun. Ei ole oikein, että kiusattu joutuu väistymään ja siirtymään. Kun kiusaaja tietää, mitä toimenpiteitä kiusaamisesta hänelle itselleen voi aiheutua, voi se toimia pelotteena. Tämä kannustaisi myös kiusaajan vanhempia puuttumaan lapsensa toimintaan.

Henkistä pahoinvointiaan vakavasti ja jopa väkivaltaisesti oirehtiva oppilas voi viedä opettajan kaiken ajan ja huomion, jolloin muut oppilaat voivat jäädä oman onnensa nojaan.

Oirehtiva oppilas tarvitsee sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten apua.

On tilanteita, jolloin pahoin kiusatun lapsen ja nuoren tilanne on niin huono, että ainoa mahdollisuus käydä koulua on sairaalakoulu. Sairaalakoulupaikkoihin on kohdennettava resursseja.

Lasten hyvinvointia tukevia päätöksiä on tehtävä heti. Rajat ovat rakkautta. Vanhempien tehtävä on asettaa ne, mutta jos vanhemmat eivät tähän kykene, on se yhteiskunnan tehtävä.

Korona-arki ja etäkoulu muuttaa oppilaiden arkea. Olisi hienoa, jos tämän raskaan vuoden jälkeen jokainen kiusaaja ymmärtäisi pohtia sitä, miten suuri merkitys turvallisuudella ja yhdessäololla on.

Uudenmaan PerusNaiset ry

Lisätiedot:
Arja Juvonen
puheenjohtaja
050-5311 108

Kirjoitettu 11.11.2020

Uudenmaan PerusNaisten syyskokouspäätöksiä!

Uudenmaan Perusnaiset ry:n jäsenet tekivät syyskokouksessaan 7.11.2020 henkilövalintoja vuodelle 2021.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa, yksimielisesti valittu, kansanedustaja Arja Juvonen.

Hallituksen jäsenet vuonna 2021 ovat:

Varsinainen jäsen Varajäsen
Marja Tammilehto, Kerava Maarit Vainio, Kerava
Merja Nevalainen, Lohja Pirjo Savolainen, Lohja
Leena Meri, Hyvinkää Päivi Heinonen, Hanko
Terhi Mattila, Vihti Niina Granlund, Vihti
Suoma Karjalainen, Espoo Jaana Valle, Espoo
Hannele Hakamäki, Vantaa Mira Pentilä, Vantaa
Satu Lampi, Mäntsälä Lennu Sajomaa, Pukkila
Aino Lumme, Kerava Marja Kaipainen, Vantaa

Toiminnantarkastajaksi valittiin Ritva Flinkman Vihdistä ja varatoiminnantarkastajaksi Johanna Pahkala Espoosta.

Kirjoitettu 20.1.2020

PerusNaiset mukana Osuuskauppavaaleissa!

Uudenmaan alueella toimii kolme Osuuskauppaa (HOK-Elanto, Suur-Seudun Osuuskauppa (SSO) ja Varuboden-Osla (VBO), joissa käydään edustajiston vaalit alkuvuodesta. Oletko kiinnostunut ehdokkuudesta?

 

HOK-Elanto

HOK-Elanto vaalien ehdokasasettelu on ajalla 13.1. – 7.2.2020, ja itse vaalit käydään 26.3. – 6.4.2020.

Mikäli olet kiinnostunut HOK-Elanto vaaleista ota yhteyttä Maiju Tapiolinnaan sähköpostilla: maiju.tapiolinna@nullkolumbus.fi

* * * * *

SSO-vaalit

SSO-vaalien ehdokasasettelu on päättynyt.

* * * * *

VBO-vaalit

VBO:n vaaleihin etsitään asiamiehiä, joita pitää olla kolme (3). Vapaaehtoiset ottakaa pikaisesti yhteyttä piirisihteeri Piia Aallonharjaan piia.aallonharja@nullgmail.com osoitteeseen.
Ei siis ehdokkaiksi haluavat, vaan pelkät asiamieheksi ryhtyvät.

VBP-vaalien ehdokasasettelu on ajalla 3. – 28.2.2020, ja itse vaalit käydään 26.3. – 6.4.2020.

 

Kirjoitettu 20.1.2020

Uudenmaan Perusnaiset järjestyivät

Uudenmaan PerusNaiset järjestäytyivät 19.1.2020 pidetyssä kokouksessa.

Puheenjohtaja Arja Juvonen sai aisaparikseen seuraavat:

I varapuheenjohtaja Marja Tammilehto
II varapuheenjohtaja Satu Lampi
Rahastonhoitaja Suoma Karjalainen
Sihteeri Merja Nevalainen

Kirjoitettu 19.12.2019

Rauhallista joulua

Uudenmaan PerusNaiset kiittävät kaikkia jäseniään ja yhteistyökumppaneitaan menneestä vuodesta ja toivottavat kaikille rauhallista joulua ja onnellista vuotta 2020.

Kirjoitettu 3.6.2019

Uudenmaan Perusnaisia ehdolla puolueen johtoon!

Perussuomalaiset rp:n puoluekokous pidetään 29.-30.6.2019. Kokouksessa valitaan puolueen puheenjohtajisto, sekä puoluesihteeri.

Uudenmaan Perusnaisista ehdolla ovat:

I varapuheenjohtaja

Leena Meri
Riikka Purra

II varapuheenjohtaja

Arja Juvonen

Puoluesihteeri

Tanja Vahvelainen

Kirjoitettu 2.6.2019

Hyvä Uudenmaan Perussuomalaiset naiset ry:n jäsen

Aurinkoisen kesän toivotus Sinulle!

Perussuomalaisten kevät on ollut touhua ja haipakkaa. Takana on tiivis vaalikevät ja takana on eduskuntavaalit ja Europarlamenttivaalit. Perussuomalaiset voivat olla erittäin tyytyväisiä vaalien tulokseen. Saimme eduskuntaan 39 kansanedustajaa ja Europarlamenttiin kaksi.
Suomalaiset luottavat perussuomalaisiin!

Uudellemaalle saimme kuusi kansanedustajaa: Leena Meri, Mika Niikko, Riikka Purra, Arja Juvonen, Riikka Slunga-Poutsalo ja Ari Koponen.

Europarlamenttiin uusiksi mepeiksi pääsivät upea perusnainen ja puolueen 1. varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari Porista ja Teuvo Hakkarainen Viitasaarelta.

Valitettavasti Perussuomalaiset eivät päässeet tällä kertaa mukaan hallitusneuvotteluihin, mutta se oli myös odotettavissa jo joidenkin puolueiden kommenteista ennen vaaleja. Monissa asiayhteyksissä muiden puolueiden suunnalta kuului, että hallitusneuvottelut kanssamme eivät ole mahdollisia. Kun etukäteen suhtautuminen on tuota luokkaa, herää kysymys, että miten kansan antamia ääniä voidaankin mitätöidä – ja vieläpä etukäteen. No, jatkamme hyvää poliittista otettamme ja uusia vaaleja tulee. Tähtäämme eteenpäin ja nyt aloitamme eduskuntakauden oppositiosta. Tulemme olemaan vielä pääministeripuolue!

Kesäkuussa järjestetään Perussuomalaisen puolueen puoluekokous Tampereella. Olethan tulossa mukaan? Kokouksessa on mahdollisuus tavata Perusnaisia ympäri Suomen. Kokoukseen tulee ilmoittautua puolueen sivuilta www.perussuomalaiset.fi. Sieltä löytyy myös tietoa majoituksesta, jota voi kysellä suoraan hotelleista. Puoluekokouksessa valitaan puoluesihteeri ja varapuheenjohtaisto eli luvassa on äänestyksiä. Tule mukaan tekemään valintoja!

Uudenmaan Perussuomalaiset naiset ovat tavattavissa erilaisissa tapahtumissa ympäri vuoden. Tietoa tapahtumista löytyy Perussuomalaisten ja Uudenmaan Perussuomalaiset Naiset ry:n nettisivujen kalenterista. Tiedotamme myös Facebookissa tapahtumista. Tapahtumiin ovat kaikki perusnaiset tervetulleita eli jos kaipaat puuhaa ja Sinulla on aikaa, niin ole yhteydessä. Teltta- ja toritapahtumissa on hyvä tunnelma ja siellä tapaa perussuomalaisia äänestäjiä ja aktiiveja. Mikäli Sinulla olisi tiedossa joku tapahtuma omalla alueellasi, johon toivoisit perusnaisten osallistuvan niin kerro meille myös siitä. Näkemisiin tapahtumissa!

Terveisin

Arja Juvonen
Uudenmaan Perussuomalaiset naiset ry
puheenjohtaja
050- 5311108
arja.juvonen@nulleduskunta.fi

Kirjoitettu 20.3.2019

Uudenmaan Perusnaiset Vantaan vanhalla torilla 31.3.2019 klo 11 – 17

Uudenmaan Perunaiset osallistuvat Perussuomalaisten Uudenmaan piirin koko perheen tapahtumaan

Vantaa vanhalla torilla 31.3.2019 klo 11 – 17.

Tervetuloa teltalle!

Kirjoitettu 15.11.2013

Ajankohtainen asia 1

Ajankohtaisilla asioilla voidaan nostaa esille esimerkiksi tietoa muutoksista hallituksessa, uusista poliittisista voitoista tai muista vastaavista asioista, jotka ovat tapahtuneet äskettäin tai tapahtuvat aivan pian. Etusivulla näkyy kerralla kaksi ajankohtaista asiaa julkaisujärjestyksessä.

Etusivun asettelut vaativat toimiakseen, että sivustolla on kerrottavanaan vähintään kaksi ajankohtaista asiaa. Näitä kannattaa siis olla. Mahdollisuutta vanhempien ajankohtaisten asioiden arkiston selaamiseen ei toistaiseksi ole, mutta sellainen on mahdollisesti tulossa.

Kirjoitettu 15.11.2013

Ajankohtainen asia 2

Tässä on ajankohtainen asia, jonka johdanto erotettu erota ote-työkalulla. (lisää…)